<< Kuulumiset

Toimitusjohtaja vaihtuu

Vetovastuu perheyrityksessä siirtyy sukupolvelta toiselle.

Yrityksen perustaja ja lähes 40 vuotta toimitusjohtajana toiminut Markku Kortesniemi siirtää vastuun yrityksen hallinnollisista tehtävistä vanhimmalle pojalleen ja jatkaa itse töitä myynnin ja tuotesuunnittelun parissa. Syyskuun alusta lähtien, yhtiön toimitusjohtajana toimii Oskari Kortesniemi. Oskari on kulkenut yrityksen matkan varrella alusta saakka, sillä Oskari on syntynyt samana vuonna 1985, jolloin yritys on perustettu.

”Jo lapsena olimme velipoikien kanssa hallilla pyörimässä ja purukasoissa hyppimässä” toteaa Oskari. Oskari on käynyt Kauhajoella ammattikoulussa rakennuspuolen ja sen jälkeen Seinäjoella Ammattikorkeakoulussa rakennusinsinöörin tutkinnon. Koulun ohella Oskari on satunnaisesti työskennellyt Veistämön hommissa.

”AMK:sta valmistuin 2009, jonka jälkeen tulin Kärjenkoskelle töihin noin vuodeksi. Sitten muutin pääkaupunkiseudulle, jossa ehdin toimia työnjohtotehtävissä erilaisilla rakennustyömailla kuuden vuoden ajan. Näiden vuosien aikana näin ja opin paljon rakentamisesta ja näistä opeista on ollut hyötyä myös Veistämöllä työskennellessä.” muistelee Oskari.

Oskari muutti perheineen takaisin Etelä-Pohjanmaalle vuoden 2016 jouluksi ja 2017 alusta saakka on työskennellyt täysipäiväisesti Veistämö Kortesniemen riveissä. Viimeisen reilun kuuden vuoden ajan Oskarin työtehtäviin on kuulunut erityisesti Ryhti-Halli projektien suunnittelu, aikataulutus ja vetäminen.

Kiireisten työpäivien lisäksi vauhtia Oskarilla riittää myös kotona Kauhajoella, jossa perheeseen kuuluu vaimo sekä kolme lasta, 3-, 5- ja 7-vuotiaat tytöt.

”On hienoa päästä toimimaan isän luoman perheyrityksen johdossa ja jatkaa työskentelyä vaimon, veljien, vanhempien sekä tietysti mahtavien työntekijöidemme kanssa.” sanoo Oskari.